Aanbiedingen

Campings Denemarken

Denemarken Jutland Seeland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Denemarken In Denemarken geniet u van een vakantie te midden van water en natuur. Gebruik uw camping als uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Denemarken

Al zijn er in Denemarken veel verschillende gebieden, één ding komt overal terug. Er is veel water en kust, natuurlijk door de vele (schier)eilanden waaruit Denemarken bestaat. Één van de grootste eilanden is Funen, Zuid Funen bestaat juist uit kleinere eilanden, en ook Lolland is een groot eiland.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Denemarken

Zien en doen tijdens uw vakantie in Denemarken Funen, ook wel de Tuin van Denemarken genoemd, heeft veel kastelen, landhuizen en dorpjes. Hier ligt ook de grote plaats Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Funen en Zuid Funen zijn bestemmingen waar de watersporter en zeeliefhebber zich helemaal thuis zullen voelen. Deze gebieden, Funen en Zuid Funen, zijn tevens wat droger qua neerslag dan de rest van Denemarken. Lolland is een eiland met weinig reliëf, zeer geschikt om ontspannen te fietsen en wandelen. Dit eiland heeft ook wijngaarden, bij de wijnmakerijen kunt u naar een proeverij.

Jutland is een groot gebied, deels Deens en deels Duits. Het centraal gelegen deel bestaat uit naaldbossen op de vlakte en heuvels met veel meren. Het Merenhoogland is een prachtig gebied om te wandelen maar ook om te zwemmen, kanoën en vissen. Zwemmen kan ook in West & Zuid Jutland, in de Noordzee. Het binnenland van dit gebied bestaat uit moeras, heide en bossen, in het zuiden liggen grote handelssteden.

Er zijn veel mogelijkheden voor uitstapjes met het hele gezin. Bijvoorbeeld in Funen naar het openluchtmuseum in Maribo. U gaat jaren terug in de tijd, leuk en interessant voor zowel jonge als oude vakantiegangers. In Jutland ligt Legoland, waarschijnlijk het populairste en meest bijzondere attractiepark van Denemarken. Er zijn in Denemarken ook veel plaatsen waar u een safari kunt maken, bijvoorbeeld in Funen en Bandholm.

Populaire regio's / streken

Informatie en campings in Lolland

Voor liefhebbers van natuur is LoCampings inlland beslist een mooie bestemming. U vindt er ondermeer het natuurpark Maribosøernemet met daarin het grootste meer van het eiland en enkele kleinere meren. Voor fietsers zijn er mooie routes zoals de Ronde van de Meren van Maribo en de Paradijs Route en ook voor wandelaars zijn er volop mogelijkheden.. Het safaripark in Bandholm is een mooi uitje met de kinderen. Het is het grootste safaripark in Noord-Europa. Voor een stedentrip bent u op Lolland aan het verkeerde adres want echt grote steden zijn hier niet te vinden. Wel leuke plaatsen zoals Sakskøbing, Nakskov en Maribo.