Aanbiedingen

Campings Twente

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Zeeland Zuid-holland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van de provincie Overijssel Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen en stacaravans te huur.
Algemene informatie over Twente

Twente is een landstreek in het oosten van de provincie Overijssel. De regio grenst in het westen en noorden aan Salland, een eveneens in Overijssel liggende streek. In het zuiden grenst het aan de Achterhoek. Het zuidoosten van Twente ligt tegen de Duitse grens aan. Inwoners van Twente worden Twentenaren of Tukkers genoemd. De grootste steden in de regio zijn Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Twente
Het Twentse landschap is er een met uitzonderlijk mooi karakter. Er zijn een aantal belangrijke natuurgebieden in de regio aanwezig, waaronder het Lutterzand. Dit beboste gebied ligt tussen De Lutte en Denekamp en bevat onder andere de rivier de Dinkel. Deze meanderend lopende rivier is een bijzondere toevoeging aan dit prachtige natuurgebied, waar tevens mooie wandel- en fietsroutes doorheen lopen.
In de omgeving van o.a. de stad Rijssen loopt de rivier de Regge. Deze rivier van zo’n 50 kilometer lang mondt uit in de Overijsselse Vecht. Langs de rivier lopen mooie wandelroutes, die tevens door een aantal Twentse dorpen komen, zoals Nijverdal en Ommen.

Enschede is de grootste stad van Overijssel. Het is een stad die bijdraagt aan het Twentse karakter. Het is het thuis van de voetbalclub FC Twente en de bierbrouwerij Grolsch. De stad heeft een hele waslijst aan bezienswaardigheden, die ontzettend leuk zijn om te bezoeken.
Als cultuurliefhebber kunt u bijvoorbeeld het Rijksmuseum Twenthe bezoeken. Dit is een museum voor de beeldende kunst. Het museum noemt zichzelf sinds 2012 ook wel het "Museum van de Verbeelding". Enschede bevat 3 hoofdparken die erg mooi zijn om te bewandelen. Deze zijn het Volkspark, Wooldrikspark en Ledeboerspark.
Het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste, is te bezoeken voor een inlooptour. Dit is een erg leuke manier om uw kinderen een indruk te geven over hoe een voetbalstadion er van binnenuit uitziet.
Vanaf de leeftijd 12 jaar kunt u bierbrouwerij Grolsch bezoeken. Zij leiden u rond in hun brouwerij om u kennis te laten maken hoe dit karakteristieke bier tot stand komt.

Hengelo is misschien wel dé industriestad van Nederland. Dat komt omdat de stad, ontstaan als dorpje in 1802, pas echt begon te groeien tijdens de Industriële revolutie. In die periode kwam in Hengelo echt de nadruk te liggen op de technische industrie, wat dus heeft bijgedragen als de bijnaam voor Hengelo: de metaalstad. Omdat de stad vrij jong is, zijn er niet veel oude monumenten te vinden. Ook is tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot deel van het centrum verwoest, waardoor veel oude gebouwen ten gronde zijn gegaan. Leuk om te bezoeken is het Historisch Museum Hengelo, waar de geschiedenis en cultuur van de stad wordt belicht. Om Hengelo heen liggen ontzettend veel wandelroutes, die u meenemen door het mooie Twentse landschap. Enschede en Hengelo. De twee grootste steden van Twente. Mocht u een bezoek aan de regio brengen, dan is een bezoek aan deze twee steden zeker aan te raden.

Voor uw kinderen is er ontzettend veel te doen in de regio. In Enschede bevindt zich het Go Planet Parc. Dit park bevat heel veel leuke activiteiten die u met het hele gezin kunt ondernemen. Zo vindt u hier een kartbaan, de grootste bioscoop van Oost-Twente, DiveWorld, en nog veel meer! Tevens bevindt zich op dit terrein een indoor IJsbaan.
Hengelo is de thuisstad voor familiepretpark De Waarbeek. Het is een pretpark dat zich richt op families met kinderen van 2 tot 12 jaar oud. De belangrijkste trekpleister van van het attractiepark is de Rodelbaan. Dit is een van de oudste nog werkende stalen achtbaar ter wereld. In Almelo staat het Preston Palace Hotel. Het is een groot attractiehotel waar u tegen een schappelijke prijs gebruik kunt maken van alle faciliteiten die het hotel biedt. Zo kunt u er zwemmen in een prachtig zwembad, midgetgolfen en bowlen. Uw kinderen kunnen zich eindeloos vermaken bij de indoor-kermis met verscheidene attracties.

Beschikbaar thema in Twente : Visvakantie en Golfvakantie .
Pagina 1/1
*****
-
Denekamp
-
Twente
-
Overijssel
Zoekcode:1651
De Papillon in Denekamp, Overijssel, NederlandLigging van De Papillon in Denekamp, Overijssel, Nederland
 • Met schuifdak overdekt zwembad en een zwemplas
 • Elk kampeerveld een speeltoestel
 • Een uitje naar Nordhorn in Duitsland of het gezellige Denekamp
 • Huren van een staanplaats of bungalow
Tussen de riviertjes, houtwallen, weides en mooie dorpen ligt de gezellige camping De Papillon aan de Duitse grens bij Denekamp. Lees meer...
Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Er zijn sportmogelijkheden Golfbaan in de omgeving (max. 15 km) WIFI (internet) aanwezig
Plaatsen: 395
8.3
Chalet
Bungalow, vakantiehuis of appartement
Stacaravan - mobile home
Bungalowtent - huurtent - luxe ingerichte tent
Staanplaats voor eigen tent of caravan
Boek deze camping bij:
 • ANWB Camping
 • ***
  -
  Twente
  -
  Twente
  -
  Overijssel
  Zoekcode:3549
  De Twentse Es in Twente, Overijssel, NederlandLigging van De Twentse Es in Twente, Overijssel, Nederland
  • Huren van een staanplaats, stacaravan of chalet
  Camping De Twentse Es is net buiten de stadsgrenzen van Enschede gelegen en ligt midden in de natuur. Lees meer...
  Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Geschikt voor tieners, disco en/of activiteiten voor deze leeftijd Er zijn sportmogelijkheden WIFI (internet) aanwezig
  Plaatsen: 265
  8.8
  Pagina 1/1