Camping Le Clos Auroy, Orcet, Puy-de-Dôme, Frankrijk

Huren van een staanplaats, safaritent of stacaravan.

Waardering: 7.4

Aanbieding pagina's

Regio-informatie Puy-de-Dôme

Camping Le Clos Auroy ligt in Puy-de-Dôme, Frankrijk

Algemene informatie

Puy-de-Dôme ligt in het hart van Auvergne en is vernoemd naar de gelijknamige, uitgedoofde vulkaan. De hoofdstad is Clermont-Ferrand, wat tevens de hoofdstad van de Auvergne is. Deze gezellige universiteitsstad wordt gekenmerkt door de donkere huizen, gemaakt van lavasteen.

Bezienswaardigheden / toerisme / cultuur

De hieronder beschreven informatie geldt voor de hele regio Puy-de-Dôme, niet specifiek voor de directe omgeving van de camping. Wellicht ligt uw camping te ver weg van enkele hieronder beschreven bezienswaardigheden en/of steden.

U kunt het departement Puy-de-Dôme grofweg zien als vier streken. In het noorden vindt u de glooiende bergpassen van de Sioule. Richting het oosten komt u over de vruchtbare vlakte, de Grande Limagne. Hier liggen de steden Clermont en Montferrand, samen vormen zij de hoofdstad. Clermont-Ferrand heeft een sfeervol centrum en een prachtige kathedraal van lavasteen, de Notre-Dame de l'Assomption.

In het zuiden van dit departement ligt de vallei van de Allier, en in het westen de bergketens van de Sancy en de Monts Dore. U hoort het, zelfs binnen dit gebied van de Auvergne is er veel diversiteit, maar één ding hebben deze streken gemeen. Het is overal prachtig en u kunt hier uitstekend wandelen en fietsen.

.

In Puy-de-Dôme is het in de winter vrij koud, met een lichte vorst in de nacht en gemiddelde dagtemperaturen rond de 6 graden. In de juli wordt het gemiddeld 25 graden, behalve dat juli de warmste maand is, is het ook de droogste zomermaand. In mei, juni en augustus valt er de meeste neerslag, in de winter het minst.