Camping Romantische Strasse, Creglingen, Baden-Wurttemberg, Duitsland

Huren van een staanplaats of stacaravan.

Waardering: 8.8

Aanbieding pagina's

Regio-informatie Baden-Württemberg

Camping Romantische Strasse ligt in Baden-Württemberg, Duitsland

Algemene informatie

Baden-Württemberg is een deelstaat van Duitsland en bevindt zich in het zuidwesten van het land, daarbij grenzend aan de landen Frankrijk en Zwitserland. De hoofdstad van Baden-Württemberg is Stuttgart, een van Duitsland's tien grootste steden. Er zijn leuke campings verdeeld over de hele deelstaat, dus waar de reis ook naartoe gaat, er is wel een camping in de buurt.

Bezienswaardigheden / toerisme / cultuur

De hieronder beschreven informatie geldt voor de hele regio Baden-Württemberg, niet specifiek voor de directe omgeving van de camping. Wellicht ligt uw camping te ver weg van enkele hieronder beschreven bezienswaardigheden en/of steden.

In Baden-Württemberg zijn genoeg dingen te beleven. In het plaatsje Rust is het Europa Park, het grootste themapark van Duitsland. En dan is er nog Erlebnispark Tripsdrill (of gewoon Tripsdrill), ook een attractiepark met meer dan honderd verschillende attracties voor jong en oud. Daarnaast zijn er genoeg musea te bezoeken, zoals het Klostermuseum, het Tannery museum en het International Luftfahrt Museum. Of voor liefhebbers van gebouwen zijn er bijvoorbeeld de St. Michael, de Herrgottskirche en het Benediktinerkloster. En niet te vergeten, het bloemeneiland, een leuke en unieke plek om te bezichtigen. Kortom, saai is het er zeker niet.

En dan is er nog de hoofdstad van Baden-Württemberg, Stuttgart. Deze stad is belangrijk als cultureel centrum en sportstad (sport is er belangrijk door het jaarlijkse tennistoernooi dat er gehouden wordt en de voetbalbalclub van de stad). In het centrum van Stuttgart ligt Schlossplatz, het belangrijkste plein. Vanuit dit centrale punt kunt u het winkelgedeelte van de stad bezoeken, met de belangrijkste winkelstraat van de stad. Vanuit ditzelfde punt kunt u ook de musea en oude gebouwen van Stuttgart bezoeken. Hoewel de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog flink verwoest werd, zijn veel historische gebouwen gereconstrueerd. Verder zijn er tuinen die mooi zijn om te bezoeken als familie of om door te fietsen. Stuttgart staat ook bekend om haar cultuur. Er zijn jaarlijks vele festivals, zoals het Volksfest, de kerstmarkt en het zomer festival.

.

Hoewel Baden-Württemberg niet direct aan zee ligt, is het klimaat hier te beschrijven als een gematigd zeeklimaat. De koudste maand is er januari, met een gemiddelde temperatuur van 0 graden. De warmste maanden zijn juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden.