Camping Sejs Bakker, Silkeborg, Midden-Jutland, Denemarken

Huren van een staanplaats, stacaravan of chalet.

Waardering: 6.8

Aanbieding pagina's

Regio-informatie Midden-Jutland

Camping Sejs Bakker ligt in Midden-Jutland, Denemarken

Algemene informatie

Jutland is een schiereiland, het zuidelijke deel is Duits en het noordelijke deel Deens. Midden-Jutland, oftewel het binnenland van Jutland, bestaat uit twee soorten landschappen. Vlak met naaldbossen en knusse dorpjes in het zuiden en heuvels in het noorden.

Bezienswaardigheden / toerisme / cultuur

De hieronder beschreven informatie geldt voor de hele regio Midden-Jutland, niet specifiek voor de directe omgeving van de camping. Wellicht ligt uw camping te ver weg van enkele hieronder beschreven bezienswaardigheden en/of steden.

In Midden-Jutland zijn veel leuke dingen te doen. Denemarkens mogelijk populairste trekpleister ligt hier, Legoland. Dit voor jong en oud leuke attractiepark ligt in het plaatsje Billund. Ook kunt u naar Givskud, hier ligt het safaripark Givskud Zoo. Beide plaatsen liggen in het laaggelegen deel van de regio. Andere steden die u kunt bezoeken zijn Ry en u kunt ook een dagje naar Århus. Deze mooie stad is de één na grootste van Denemarken en zeker een bezoekje waard.

In het heuvelachtige deel vindt u het Merenhoogland, rondom de rivier de Gudenå in de buurt van de plaatsen Silkeborg en Skanderborg. Bij de plaats Ry kunt u de Himmelbjerget beklimmen, vanuit hier hebt u een werkelijk prachtig uitzicht over het merengebied. Tussen de heuvels liggen veel meren en bossen, heerlijk om te wandelen of te mountainbiken en ook om te zoetwatervissen. De meren zijn, als het weer meezit, ook ideaal voor een duik of kanotochtje. Als het mooi weer is, is Djurs Sommerland ook geopend, een erg leuk attractiepark voor het hele gezin.

.

Het gematigd maritiem klimaat van Jutland zorgt voor milde zomers en winters. In het noorden is het iets frisser dan in het zuiden. In de zomer wordt het gemiddeld maximaal 20 graden, in de winter is het overdag gemiddeld een graad of 3. De droogste maanden zijn februari tot en met mei. In de winter hebt u hier kans op een pak sneeuw.