Camping Zwenzower Ufer, Zwenzow, Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland

Huren van een staanplaats.

Waardering: 6.0

Aanbieding pagina's

Regio-informatie Mecklenburg-Vorpommern

Camping Zwenzower Ufer ligt in Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland

Algemene informatie

Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg-Voor-Pommeren in het Nederlands) is een deelstaat gelegen in het noordoosten van Duitsland. Het grenst aan de Oostzee en Polen. De hoofdstad van deze deelstaat is Schwerin, maar dit is niet de grootste stad. Dat is namelijk Rostock, een havenstad. Er heerst echter wel een lage bevolkingsdichtheid.

Bezienswaardigheden / toerisme / cultuur

De hieronder beschreven informatie geldt voor de hele regio Mecklenburg-Vorpommern, niet specifiek voor de directe omgeving van de camping. Wellicht ligt uw camping te ver weg van enkele hieronder beschreven bezienswaardigheden en/of steden.

U Kunt naar Schwerin gaan om de stad te verkennen. Vergeet dan zeker niet Schloss Schwerin te bezoeken, een kasteel dat sinds het einde van de twintigste eeuw wordt gebruikt voor het parlement. Het kasteel zelf staat er al sinds de tiende eeuw, en is al die jaren steeds verder aangepast en uitgebreid. Ook kunt u naar Rostock gaan. Hier is bijvoorbeeld het marktplein, of de Marienkirche (de hoofdkerk van de stad, gebouwd in de gotische stijl). Verder zijn er evenementen, zoals het Kulturfilmfestival en het Rostocker Hafenfest. Er zijn musea, zoals de Kunsthalle en het Stasi-museum . Zelfs een dierentuin voor de liefhebbers.

Daarnaast liggen vrijwel alle campings in de buurt van een rivier, meer of van de Oostzee. Dit is ideaal om een mooie zomerse dag door te brengen.

.

In Mecklenburg-Vorpommern heerst een gematigd zeeklimaat. De aanwezigheid van de zee zorgt voor weinig extremen in het weer. In de winter is het er gemiddeld tussen de -2 en 5 graden. In de zomers blijft de temperatuur meestal rond de 20 graden. De gemiddelde minimum temperatuur is dan 12 graden en het gemiddelde maximum is 22 graden.